30.10.2006
Twój neopren pachnący świeżością

bezramki Każda nowiutka, nawet najbardziej firmowa pianka używana często, sczególnie w słodkiej wodzie po jakimś czasie po prostu staje się "śmierdzącym neoprenem". Kalifornijczycy twierdzą, że mają na to sposób i (uwaga cytat ze strony): biologicznie radzą sobie z tymi wszystkimi okropnymi zapachami które potrafią zrzucić Oakle'jki z głowy :D Specyfik miesza się z wodą, w której moczy się następnie to co chcemy odsmrodzić. Nie spłukujemy.

A skąd się w ogóle bierze smrodek? W wodzie jest masa cząsteczek organicznych, które wpadają w neopren i zostają tam w mikrodziurkach i spękaniach pianki. Te apetyczne kąski z kolei zjadane są przez bakterie, które rozkładają wszystko i towarzyszy temu zapach, między innymi gnicia.

Cena 10 USD za dużą butelkę. Do nabycia na e-bay'u.

Eska

top